tirsdag den 8. december 2015

Tilsæt lidt spiselig Tang til den færdigtfremstillede mad og undgå hjerte-kredsløbslidelser ♥


Professor Ole G. Mouritsen
har gjort det igen.
Denne gang ... sammen med to kolleger ...
med en banebrydende
opfordring til producenterne
af den færdigtfremstillede mad
en stor del af verdens befolkning
fortsætter med at indtage
trods anbefalinger om
omlægning af livsstil.
Baggrunden er, at den
mest dødelige årsag
for tiden ...
lidelser i det
cardio-vaskulære system ...
er begrundet først
og fremmest
i denne form for føde.
I fællesskab har de tre videnskabsmænd
udgivet et 18 sider langt dokument
på det videnskabelige forlag
Phycologia.
Det forhåndsomtales her.
Og kan læses hér
i sin fulde
udstrækning.
Ole og hans kolleger
fremsætter en
kraftig opfordring
til producenterne
af færdigproduceret mad
om at tilsætte en smule
spiselig tang til produkterne
og remser med baggrund
i et overvældende antal
videnskabelige
publikationer op,
hvorfor det er
en bedre end
god idé.
På billedet
viser jeg
færdigfremstillet
laks i butterdej.
Jeg ved ikke om
det er junkfood.
Det er det måske
i en vis forstand.
Det er jo ikke
sikkert laksen
er fra en af
de sundeste
havbrug,
hvor fisken
får tangtilskud
i stedet for
vækstfremmere
og medicin.
Tangen der er anrettet
ovenpå er det nye
Nordiske alternativ
til Fiskehandlernes
WAKAME
Tangsalat.