lørdag den 25. juli 2015

Vegan flæskesvær ved hjælp af sesamfrø, lidt granuleret Buletang og havsalt ♥


Det særlige ved denne opskrift er,
at sesamfrø får en smag
der ligger meget tæt op
af smagen af flæskesvær,
når de bliver ristet på pande
og blended sammen med lidt
granuleret Buletang og uraffineret
havsalt
♥ ♥ ♥

Granuleret Søl, Blæretang
eller Vingetang kan
bruges med samme
resultat.

Produktet smager perfekt
sammen med rød peber,
men kan også bare
anvendes som
krydderi.
Det egner sig
eminent godt
til at servere
for kræsne
børn.


Et tyndt lag sesamfrø hældes op i panden.
Sæt temperaturen til middel varme.
På fuld blus går det alt for hurtigt.
Det er vigtigt at blive i nærheden
og vende frøene lidt med en træspartel.


I løbet af en ti minuters tid
bliver sesamfrøene gyldne
og smager bedre end i
rå tilstand.
Man behøver ikke at bekymre sig
over, frøene har fået en temperatur
der er højere end 42 grader.
Tangen der skal tilsættes
tilfører alle de næringsstoffer,
der måtte være gået tabt.
Lad frøene køle af
inden de kommes
i blenderen.
Ellers er der fare for
at blenderen
brænder
sammen.


Der er anvendt en teskefuld
granulat af det tang, man har
og en teskefuld havsalt
til et par deciliter
sesamfrø.

Tips:
bruges
der røgsalt
bliver smagen
som røget
bacon.


Blandingen blendes indtil
frøene er tilpas knust.


Det færdige resultat dufter og
smager aldeles pragtfuldt.
Bør opbevares i dåse
med låg for at
bevare kraften
længst muligt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥