søndag den 20. oktober 2013

Syltning af tang


Min veninde Ellen Wilhjelm har haft Lav klørtang
liggende i tørret tilstand i pose siden vores
fælles plukketur i maj. Hun og hendes mand
er blevet glad for noget syltet tang, jeg havde
foræret dem. Jeg besøgte dem lørdag til søndag.
Ellen var i tvivl om hendes Lav klørtang er i orden.
Hvad er det hvide, der sidder på det?
"Det er salte, der er trukket ud fra det".
Så smagte vi begge på det og var enige
om tangen ingenting fejler.

Vi syltede hendes portion Lav klørtang.
Opskriften er sikkert lige så god til anden tang.
1 del af eddike, man har, op i en gryde
og 4 dele vand og sukker i væsenligt
mindre mængde end ellers.
Tangen tilsættes.
Det varmes langsomt op
til under kogepunktet
og røres lidt rundt
undervejs.

Når det er kølet lidt af
tager man tangen over
i sylteglasset med et
passende redskab,
man har og hælder
til sidst lagen på
glasset. Det kan
holde sig længe
og behøver ikke
at stå på køl.

Det syltede tang
kan bruges som pickles
i varme retter og som
pynt på smørrebrød.