lørdag den 12. oktober 2013

Tang smøreost baseret på tykmælk, Ishavstang, hvidløg, ingefær og Tangsalt med Havtorn.


Når Margot og jeg spiser tangbollerne
med smør og ost til morgenmad i
weekenderne, er det egentlig meget
lækkert at have en god smøreost på
toppen med smag, vi kan lide.
Jeg har haft tykmælk til at stå og
dryppe af i et kaffefilter hele
eftermiddagen. Det tager de
timer det tager til massen er
halveret, så det er praktisk
at gøre det på en fridag som i dag.


Ishavstangen er blødt op et minuts tid.
Jeg har nippet det allernederste stængel af.
Så er det ellers bare tre fed hvidløg,
dyrket i tangkompost, et lille stykke
ingefær og en stor tsk Tangsalt med Havtorn.
Ingefær og hvidløg kom en tur gennem
hvidløgspresseren og tangen skar jeg
til mindre stykker med kokkekniven.
Det hele blev rørt godt sammen og 
sat til at
trække i køleskabet.
I en skål med låg
på :-)