søndag den 27. oktober 2013

Kvædekompot med grønlandsk Buletang og Blæretang.

Jeg har bedt om at få dén
udfordring: Fremstilling af
mad, hvor man umuligt kan
bruge spiselig tang som
ingrediens.
Endnu har ingen
taget handsken op
og givet mig rette
svar på tiltale.
Hvad så?
Tjah...
Så må man
vel selv finde
på et eller andet
ganske utænkeligt.
Ho Ho
♥ ♥ ♥
Jeg havde kvæder
med hjem fra besøg
hos Ellen og Henrik Wilhjelm
og grønlandsk tang,
Ellen har plukket og
tørret efter bogen.
Buletang og
Blæretang.
Her i huset har vi
aldrig før arbejdet
med kvæder.
Jeg klippede 15 gram
af tangen til småstykker:


Margot havde fundet en
opskrift på kvædekompot:


Hun skrællede kvæderne og
skar kærnehusene ud.
Hmmm... Så bittert smager
de rå kvæder da heller ikke,
men meget syrlige og let
beske at tygge i.


Det eneste der ikke er brugt
fra opskriften er chili.


Det får lov til at simre færdig
på komfuret lige nøjagtig
så lang tid det vil tage,
kikket til undervejs,
rørt i og eventuelt
tilsat mere vand,
da tangen jo suger
meget vand, tørt som det er.
For øvrigt er der fra starten
tilsat en deciliter mere vand
af samme, gode grund.