fredag den 30. december 2016

TANGjulefrokost med et orgie af spiselig tang ♥


Snapsen bagerst i billedet
er klørtang, der har trukket på vodka
hele sommeren og smagsmodnet
hele efteråret, bare for at blive
mest velsmagende til jul.
Mærkeligt nok smager det som en brandy
fremstillet på en blanding
af æbler og pærer.
Texturen er lettere cremet
nok på grund af gelerne
der er i tangen.


Karry sildemaden er smurt med andefedt
på rugbrødet, til overs fra stegning
af juleanden Juleaften.
Fedtet er drysset med et ganske tyndt lag
tangpulver, der kan købes hjem
fra England, selvom det lige så godt
kunne have være fremstillet
i Danmark.
Der er klørtang i pulveret,
buletang og ishavstang.


Oven på skiverne af rødløg
ses et purple 'krøl'.
Det er TrøffelTang,
hjembragt fra tur
i maj 2016
til Lindesnes Fyr i Norge,
inviteret af Siri Mathisen,
der arbejder i Fyrets
administration,
hvor hun blandt så meget andet godt
deler en masse viden om tang.
Jeg var der sammen med
Karine Dora Thomsen.
Der var Karine og Siri
der plukkede tangen.
Jeg havde blodprop
i det højre øje
og derfor ingen
god balance
til at stå oprejst
de vanskeligst
fremkommelige steder.
Så passede jeg
netværksarbejdet imens.
Trøffeltangen ...
Eller HavTrøfler
er fantastisk,
fordi det smager
endnu mere af
trøffel end
trøfler gør.
Det er blevet et HIT
i 2016 og vil blive det
endnu mere i 2017.



Siden tørret blæretang er sort
som graven, kan du med god grund spørge,
hvorfor det i denne julefrokost
er kønt grønt ... 
Det er fordi, det er plukket
i maj måned, hvor det
selv i slutningen
af december
kan lade sig gøre
at blanchere det
til at blive
lyst grønt.
Det lader sig sjældent gøre
med blæretang
plukket i
december
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥