lørdag den 1. april 2017
At lave tangpesto sammen med Ellen Wilhjelm ♥
Min gode ven Ellen Wilhjelm havde efterspurgt, at blive vist et sted i nærheden af hendes hjem, hvor det er godt at klippe Lav klørtang og at få demonstreret, hvordan det kan bruges i en Tangpesto.
Jeg kørte hende til Kalø vig i Århusbugten og udpegede med min pegestok det bedste at plukke, hun så klippede en lille spandfuld af.
Hun skal bruge at kunne teknikken inden et stort familie arrangement i Grønland i juni i år.
Her ses tangen efter det er blevet renset for sand, små dyr og snegle i to hold iskoldt postevand i bunden af badekarret.
Hvad der ses af stilke klippede vi af.
Vi ristede hasselnødder på to pander, for at gøre smagen bedre og få så meget som muligt af skallerne af.
I mens skar Ellen noget velsmagende ost til mindre stykker.
Det er lige meget hvilken ost, det er, bare du kan lide dens smag.
Vi blancherede tangen ved at hælde det op i spilkogende vand et minuts tid og lade det dryppe af.
I blenderen er det bygget op med olivenolie i bunden.
Der kan bruges en hvilken som helst slags olie, selv ghee.
Det skal bare være en olie, du er tryg ved.
Der efter nødderne.
Tangen.
Osten.
Salt og peber ...
og UPS UPS UPS ... der skal jo også hvidløg i, som Ellen og Henrik heldigvis havde på lager dyrket i deres egen have.
Jeg fik et lille glas med hjem af Tangpestoen, jeg med stor fryd for smagsløgene spiste på smilende æg til morgenmaden i dag.
Ellens råd er, det er bedre at riste nødderne lidt mindre, men ellers er hun også godt tilfreds med resultatet ♥
Jeg synes hverken nøddesmagen er for bitter eller branket, men det er jo smag og behag.
Gør hvad du selv helst vil. Nødderne kan også bruges uden at riste dem ♥