mandag den 29. december 2014

Hjemmelavet smøreost med Ishavstang på skiver af rensdyr mørbrad ♥


Jeg tænker, når noget ser lækkert ud, men er eksotisk fremmed, er det så en smule unfair at dele det uden at fortælle, hvordan man selv kan skabe noget tilsvarende?
Det er det vel...

Koldrøget rensdyr mørbrad ligger det uden for de flestes rækkevidde at komme i nærheden af. Jeg fik en smule foræret af venner, der har sommerhus i Grønland, men er bosiddende i Danmark. Røget svinemørbrad kunne være et alternativ.

Ishavstang er heller ikke lige sådan at komme i nærheden af.
Det vokser ikke i Danmark. Dét jeg selv har, er plukket i Norge.
Det kán godt købes med tilstrækkelig ihærdighed i rygraden.
Mig bekendt er det eneste sted det forhandles i en Webshop.
Men dér er det et andet navn end Ishavstang, der skal søges efter.
"Salad & Condiment" baseret på wild Pelvetia canaliculata. 
Det er det navn man bruger dér for den samme ting.

Linket med adgang til at købe det hjem er her.

Fremstilling af smøreosten er enkel.
Yoghurt natural eller cremefraiche dryppes af i et kaffefilter eller blot i et viskestykke anbragt i et dørslag i en skål.

Et par spiseskefulde af Ishavstangen blødes op i vand.
Det går hurtigst i lunkent vand, men kan også gøres med koldt vand.

I tilfældet hér er de øvrige ingredienser hvidløg i en mængde af smag og behag, salt og peber. 

Kapers er også ret lækkert at tilsætte.