Rent tilfældigt har jeg lagt mærke til,
opblødt granulat af Buletang
ser ud til at have en meget
lang naturlig holdbarhed,
opbevaret i lukket beholder
i køleskabet.
Det er ikke i alle
tilfælde, det behøver
at blive blødt op,
men skal det f.eks.
bruges til at fremstille
pesto, er det ret nødvendigt.
1 dl af granulatet trækker
3 dl vand til sig og så
bliver den jo noget
tør den pesto,
hvis ikke
tangen
først er
blødt op.
Jeg tænkte en dag ...
i rén dovenskab ...
hvorfor ikke bløde
en større mængde op
og så gemme det i køleskabet?
Man bruger jo kun lidt ad
gangen i en lille husholdning.
Det holdt sig i flere måneder
i køleskabet, men jeg har
ikke nøjagtigt styr på
hvor længe, for jeg
gjorde ingen notater
om det.
Hvad der ses på billedet
blødte jeg op den 29. juli 2015.
Så ser vi hvor lang tid det
kan holde sig.
Teorien om det er,
at det indeholder
20 naturlige, kemiske
kampstoffer, tangen
har udviklet gennem
millioner af år,
for at beskytte sig selv
mod skadelige bakterier,
virus, skimmelsvampe
og farlig stråling.
Disse egenskaber
føjes til det menneskelige
immunforsvar, ved
daglig indtagelse
af tangen.
♥ ♥ ♥
♥