Tirsdag besøgte jeg EXPO Fødevaremessen i Herning.
Det var forbløffende at se, at de danske Tangproducenter havde skabt en stand, hvor de stod sammen, i stedet for at være spredt forskellige steder i de kæmpestore haller.
Der var overvældende mange produkter at se og smage på.
Så meget, så jeg føler mig nød til at dele det op over flere historier.
Temaet i denne historie er, at vi har fået en professionel Brancheorganisation for de danske Tangproducenter.
Bag om ryggen på Nordisk Tangs nye sælger hænger der et stort banner med navnene på alle de producenter, der er med i organisationen. Navnet DANISH SEAWEED ORGANISATION er naturligvis også på banner.
På hjemmesiden for brancheorganisationen kan vi se, hvem de allesammen er. Vi kan også se, hvem bestyrelsesmedlemmerne er.
Simon brillierede ved at være iklædt hans topprofessionelle dykkerdragt, han bruger, når han dykker efter tang for hans firma Dansk Tang, hjemhørende i Odsherred på Sjælland.
Her ser vi Simon i hans rette element.
Læg mærke til at Moder Hav danner en hjerteformet krusning i vandet omkring hans hoved, hvor han netop er dykket op med en pæn tot Sukkertang, han har skåret med kniven.
Bedstemor Hav hun er altid glad, når vi mennesker gør brug af hendes bedste mad.
Jeg spurgte Simon: "Er du ikke ved at koge over i den der tørdragt"? Der var pæn stuetemperatur i hallen og dragten er beregnet til at kunne beholde kropsvarmen i iskoldt vand. "Aaahh ... det kan lige gå", svarede han, men kort tid efter havde han naturligvis taget den af.
Hvorom alting er. Nogen kaldte den spiselige Tang for et mode fænomen, der ganske sikkert snart mister interesse. Denne spådom synes ikke, at gå i opfyldelse.