onsdag den 21. marts 2018

DANISH SEAWEED ORGANISATION ♥ ♥ ♥ det danske Tangfolk har fået sin egen brancheorganisation ♥ Sip Sag Segne ... der står Tang alle vegne.
Tirsdag besøgte jeg EXPO Fødevaremessen i Herning.
Det var forbløffende at se, at de danske Tangproducenter havde skabt en stand, hvor de stod sammen, i stedet for at være spredt forskellige steder i de kæmpestore haller.
Der var overvældende mange produkter at se og smage på.
Så meget, så jeg føler mig nød til at dele det op over flere historier.
Temaet i denne historie er, at vi har fået en professionel Brancheorganisation for de danske Tangproducenter.
Bag om ryggen på Nordisk Tangs nye sælger hænger der et stort banner med navnene på alle de producenter, der er med i organisationen. Navnet DANISH SEAWEED ORGANISATION er naturligvis også på banner.
På hjemmesiden for brancheorganisationen kan vi se, hvem de allesammen er. Vi kan også se, hvem bestyrelsesmedlemmerne er.


 Måske er det fordi, det er en ung brancheorganisation, der rækker langt ud i fremtiden, at man har valgt den unge Simon Weber Marcussen som Chairman. 
Simon brillierede ved at være iklædt hans topprofessionelle dykkerdragt, han bruger, når han dykker efter tang for hans firma Dansk Tang, hjemhørende i Odsherred på Sjælland.

Her ser vi Simon i hans rette element.


Læg mærke til at Moder Hav danner en hjerteformet krusning i vandet omkring hans hoved, hvor han netop er dykket op med en pæn tot Sukkertang, han har skåret med kniven.
Bedstemor Hav hun er altid glad, når vi mennesker gør brug af hendes bedste mad.


Jeg spurgte Simon: "Er du ikke ved at koge over i den der tørdragt"? Der var pæn stuetemperatur i hallen og dragten er beregnet til at kunne beholde kropsvarmen i iskoldt vand. "Aaahh ... det kan lige gå", svarede han, men kort tid efter havde han naturligvis taget den af.


Som det historiske vingesus kom Kokken Søren Gericke også på besøg på standen. Efter hans ansigtsudtryk at dømme, er han måske en smule forbløffet over, det endeligt er kommet så vidt med tang i Danmark. I 1991, for snart 30 år siden, skrev han et meget entusiastisk forord i Hanne Kirsteins bog: "TANG en gave fra Havet".

Hvorom alting er. Nogen kaldte den spiselige Tang for et mode fænomen, der ganske sikkert snart mister interesse. Denne spådom synes ikke, at gå i opfyldelse.