fredag den 24. januar 2020

Tangdrys Irish Seaweed Blend from the Irish SEAWEED KITCHEN ♥ ♥ ♥


Doktor Prannie Rhatigan er på verdensplan en nulevende legende. Det unikke ved hende er, at hun er opflasket med tang i kosten. Hendes far var også læge, bekendt med de helbredsmæssige fordele ved at forebygge de mest almindelige sygdomme, ved at få den rigdom der er af mineraler og vitaminer i tang. 
Jeg mødte Prannie til Professor Ole G. Mouritsens Tangkonference i august 2010. Skæbnen ville, at vi kom til at sidde ved siden af hinanden på tilhører stolene. Vi vidste med det samme, vi har en kemi sammen der er optimalt på bølgelængde. Lige siden har vi været i kontakt og på forskellige måder hjulpet hinanden med kampagnen om at få flere mennesker til at bruge tang i maden.
Læg mærke til den store bog Prannie står med på billedet slået op. Sådan stod hun mens hun blev filmet af fjernsynet og skulle forklare om hendes mesterværk kogebogen Irish SEAWEED KITCHEN. Jeg stod bagved pressefotografen og tog billedet.


Bogen er ALT der er værd at vide om at bruge tang i maden. Det  bemærkelsesværdige er, at langt de fleste af opskrifterne kommer fra 192 forskellige irlændere, der hver for sig får lov til at præsentere, hvordan de bruger tang i deres madlavning. Det er kun 90 af opskrifterne Prannie selv står for. Bogen udkom i 2008 og har dannet så meget kultur for at bruge tang i maden, det er ganske grænseoverskridende.


Naturligvis hører tang også hjemme i Julen ... men hvordan skulle man lige gøre dét? I efteråret 2018 udgav Prannie en kogebog om det Christmastide by the coast.
I løbet af tidlig 2019 fik den bog så meget bevågenhed i hele verden, at Prannie endte med at blive nomineret i den Kinesiske konkurrence Best WORLD GOURMAND. 
Prannie vandt 1. præmien.

Det var Prannie der først gjorde mig opmærksom på, at en mulighed for at komme endnu længere ud til folket med tangbudskabet er, at anbefale det bare som drys på den mad, man spiser i forvejen. Den tanke var jeg med på fra dag 1. Men det er først nu, jeg rigtig gør kampagne på det. 
Prannie havde i mange år puslet i hovedet med en i sig selv bedst velsmagende sammenblanding af forskellige drys af tang. Hun kom til sidst ud med et mix af både røde, grønne og brune tangtyper. Bedste variation på markedet.




Tidligt i processen havde jeg æren af at være prøvesmager og kunne kun sige god for. Det helt fede ved det tangdrys er, det kommer hjem i en plasticpose med 250 gram, man selv fylder på sin beholder, der helst skal være lysafbrydende, da lys får de grønne tangtyper til at falme. Der er som ses i Webshoppen også mindre dåser, man kan købe gerne flere af på én gang:

https://irishseaweedkitchen.ie/irish-seaweed-kitchen-shop/