søndag den 3. juni 2012

Tangsvær


Hvis man er glad for den knasende sprødhed i flæskesvær og smagen af det, kan man godt begynde at glæde sig til at smage på Tangsvær. Det er lige så sprødt knasende og forbløffende nok smager det meget tæt på Flæskesvær, endda selv om det er friteret i rapsolie i stedet for svinefedt. Det er bare endnu mere velsmagende da der er aromastoffer i, der kun findes i tang.

Tangen er en art af Blæretang kaldet Lav klørtang. Partiet er høstet i stormvejr og dermed bølgegang, hvor bølgerne pisker sandet op fra havbunden. Jeg havde tørret det, men konstaterede under pakning af det, det var snoskefuld af sandkorn og derfor ej salgbart. Jeg har blødt det op i en spand med saltvand svarende til godt, saltet hav (a lá Pacific Ocean) og ladet det tørre igen. Det kunne rense sandkornene væk ;-)

Det tørrede tang har jeg simpelthen friteret i en gryde med real hot rapsolie. Dyppet ned i under et minut og taget op igen.
Det smager helt vildt godt, hvilken påstand man naturligvis i sagens natur er nød til at efterprøve i sin egen mund, for at kunne bedømme lødigheden af det :-)