mandag den 8. juli 2013

Vegansk Tangost med Hvidløgssmag


På opfordring eksperimenterer jeg med
det veganske univers.
Naturligvis kan man også bruge tang
sammen med rent vegetabilske
råvarer.
Jeg ville lave en
smøreost.


Råvaren er vegansk yoghurt
med de samme gode,
probiotiske bakterier.


Det tog 24 timer
at dryppe 2½ dl
væske ud af
7½ dl.
Det kan man jo indrette
sig efter


Den afdryppede ostemasse.


Jeg tilsatte en stor spsk
granulat af Lav klørtang.
Et hvilket som helst
tanggranulat kunne formentlig
have været anvendt.


Tilsatte en stor tsk Tangsalt


Tre fed hvidløg


Hvidløget gennem hvidløgspresseren


Så var det ellers bare at røre det hele godt ud
og sætte på køl til modning natten over

Tangen til pynt på det første
billede er råmarineret
Ishavstang

Smag og konsistens af osten
er ganske vidunderlig.
Hvidløgssmagen er meget fin,
på ingen måder larmende i munden.
Eftersmagen er lang
og runder af med
noget
blomsteragtigt