lørdag den 22. juni 2013

Hvorfor hedder Alaria esculenta Vingetang på dansk, når vi ikke har noget af det man selv kan plukke?


Alaria esculenta er nok den allermest
gammelkendte, spiselige tang
i hele verden, inclusiv DK,
hvor det i en sølvbryllupsalder
er blevet solgt i helsekostbutikkerne
under det japanske navn Wakame.
Eksemplaret på billedet er fra Maine
i USA, kogt mørt på 15 minutter
og anrettet som bund på
rugbrød til en sildemad
med æg.
Det egner sig så fint til mennesker
der er nybegyndere som tangforbrugere,
da det ernæringsmæssigt har alle fordelene
ved tang, samtidigt med et relativt lavt
indhold af jod, omend det også er
en rig jodkilde.
Hvad nu, hvis man gerne vil have
den lokale variant?
Biologerne kalder den
Vingetang
og man skulle kunne
være heldig at finde det
oppe i nærheden af
Skagen.
Jeg mangler
endnu at høre,
nogen har gjort det,
som andet end
noget der er
kommet
drivende,
formentlig
fra Norge.
Den er nem at kende:


(Billedet er fra www.algaebase.org)

Hmmm...
Når ikke man kan plukke det
på det lave vand i DK,
så må man jo tage
til Norge
og gøre det
:-)
Inden for
24 timer
er jeg på
vej,
med færge
fra Hirtshals
til Bergen,
for at bo i
hytte ude
i skærgården.
Jeg vil undersøge
på egen krop,
hvordan det er
at plukke tang
i Norge.
Bare som en indledende
forundersøgelse
♥♥♥