søndag den 30. juni 2013

Ishavstang med blødkogte æg krydret med hjemmelavet salt af granuleret Ishavstang og havsalt, pyntet med vilde norske purløgsblomster


Så lykkedes det mig endelig for egen hånd
at komme til at plukke Ishavstang.
I Fjæren ved Steinsland,
yderst i Skærgården på
højde med Bergen.

Til morgenmaden havde jeg
fremstillet et salt af tangen og havsalt.
Jeg ristede simpelthen tangen direkte på
en kogeplade og kværnede det i stenmorter.
Det er et meget velsmagende salt.

Tangen på billedet er blødt op i vand
i 8 minutter og blancheret i opblødningsvandet.
Jeg fjernede gryden, da vandet hået nået kogepunktet.
Det er måske ikke den bedste måde at bruge det på,
omend det er kønt lysegrønt at betragte.
Den gode smag forsvinder ud i
opblødningsvandet.


Så kan man jo drikke vandet som tilbehør.
Det vil forøvrigt egne sig fortrinligt i
en sutteflaske til spædbørn,
da det er meget lidt jodholdigt
af tang at være, samtidig med at
være næringsrigt på højde med
modermælk.