fredag den 7. juni 2013

Skulpetangssalt, Ektångssalt, Sea oak Salt, Podweed Salt


Skulpetang.
kendt af biologer.
Her og der.
Nogen evidens for,
den er brugt i maden
op til maj 1985?
Næh...
Så er den ej
gammelkendt
i fødevarejuridisk
forstand.
Vil fordre novel food
analyser at kunne sælge
den som forsvarlig menneskeføde.
Må spørge Teknologisk Institut
hvad sådan noget koster.
I det mindste har vi
Ole G. Mouritsens ord for,
der ingen giftige makroalger er
ud over Sargassotang.
Så tør jeg godt selv
lege med at bruge den,
men sælger den foreløbigt ej.

Hmmm...
Allerede mens jeg
stod og kværnede
bredte der sig en liflig duft
af valnød.
Det er 6 gram tørret tang
og 6 gram havsalt.
Vi brugte noget af saltet til en
dressing til aftenens
madsalat.
Det bidrager
til lækker smag.
Har altså umamivirkning.

Jo Jo.
Jeg leger
bare med
at udforske
hvad godt
der er at komme
efter i Tangriget
ud over de mest
almindeligt
brugte

De kan ej have
smagt på den,
de, der gav
den navn
af Eg.
Før jeg
ristede
var der
ingen
signifikant
smag
;-)