tirsdag den 24. april 2012

Ud til havet og mærk roen


Mandag den 23. april var der en rigtig sød lille artikel i Børsens Sundhedssektion: Ud til havet og mærk roen forfattet af journalisten Gro. Jeg tillader mig her at skrive artiklen af:

"Udenfor er godt, men havet er absolut det bedste sted at opholde sig. Det er nogenlunde sådan, konklusionen lyder fra en undersøgelse af udendørslivet, foretaget af forskere fra universiteterne i Exeter og Plymouth i England.
Forskerne baserer deres konklusion på data fra 2750 personer fra England. Personerne har gennem to år svaret på spørgsmål om deres oplevelse af at opholde sig udenfor - bl.a. på landet, i parker og ved havet.
At opholde sig ved havet viste sig at have en langt mere positiv påvirkning af folks følelse af ro og afslappethed sammenlignet med at være på landet og i en park.
Desuden foretrak langt størstedelen at være fysisk aktive ved havet, fordi det giver den største glæde. Denne holdning gik igen på tværs af aldersgrupper, bopæl og uanset hvem personerne tog til havet med.


Sådan en som jeg kan jo godt finde på at filosofere over, hvad den angiveligt medfødte præferance for at være tiltrukket af havet kan tænkes at gå ud på. Skagensmalerne havde en vigtig inspirationskilde i lysets spil i havoverfladen. Solnedgang over havet på en skyet dag giver helt fantastiske lysoplevelser og ganske vist er det, Hippo campus bliver rigtig godt stimuleret af at betragte de åbne vidder. 
Gode minder og at være født med at elske havet uden måske helt at kunne huske hvorfor? Cellerne i kroppen har genetisk set aldrig glemt, det er i havet tangen vokser og hvad godt velvære det giver til dem at få andel i den rigdom af næringsstoffer, der er at hente der.
Skal blive rigtig hyggeligt at arbejde i strandkanten de kommende 14 dage med at høste tang til human konsum ;-)