mandag den 16. januar 2012

Vinter natmad baseret på blæretang fra Samsø af forårshøst 2010

Lad mig starte med at sige, denne artikel er på ingen måde for børn og sarte sjæle at læse. Er man en sådan er det ut af det her digitale rum og det kan kun gå hurtigt nok.
Med andre ord: NU ER DU ADVARET. Så er det helt på eget ansvar at læse videre :-)Det er første gang jeg har smagt på blæretangen jeg høstede på Samsøs vestkyst på vej hjem fra offenligt høstarrangement den 15. maj 2010. Det kan lyde mærkeligt, men ikke så underligt i mit univers, hvor der er ganske meget tang fra mange høstsessioner på lager. Allerede duften i posen hvor det har været hengemt i tørret tilstand er fuldkommen lig en erigeret, kvindelig vulva, således som den dufter meget karakteristisk i sin aller sundeste tilstand. Pudsigt, men måske ej så mærkeligt, da tang er Moderens gave til os mennesker, hun så pudsigt nok beklæder med hendes mest allermest nydelsesrige duft i dette tilfælde.

Derudover er det som så ofte før et dobbelt spejlæg på en rugbrødsmad, smurt med svinefedt, bedækket med Vesterhavsost og oven på spejlægget er der blæretangen der er ristet på brødrister i 3½ minut og derefter klippet til mindre stykker, ramsløgskapers og flager af syltet ingefær.

Det smagte helt vildt godt.