søndag den 16. december 2012

Daglig indtagelse af spiselig tang stimulerer optimalt helbred og vitalitet


Troldemor er helt oppe at ringe.
Det er lige før halen står lodret
op fra hendes bagdel :-)
Hvad er der da sket???
Jo...
Det er når man køber ind ved:
Så får man simpelthen smidt
et helt lille bibliotek
lige i nakken
af hardcore
videnskabeligt dokumenteret
visdom om, hvordan og hvorledes daglig indtagelse
af spiselig tang fremmer optimalt helbred
og vitalitet ;-)

Ups... Jamen Jamen:
Må en producent af kosttilskud godt
fremkomme med sundhedsanprisninger
på sine produkter????????????

Ja!
Det man,
når der i det videnskabelige samfund
i almindelighed er enighed i,
påstandene er korrekte
:-)
Der er nok ikke noget, der er så grundigt
gennemanalyseret af uafhængige videnskabsmænd
og -kvinder, der på hver deres måder kommer
frem til de samme resultater.
I de 8 år jeg nu har studeret forskningresultaterne +
forsket på egen krop løbende i hvad godt det giver
at have den spiselige tang med i hverdagsmaden
er hovedkonklusionen helt klart:
Det er helt exceptionelt sundheds-
og vitalitetsfremmende!!!

Jeg har kun fundet én forsker,
der fraråder daglig indtagelse af tang.
Det er den danske
Ph.D Morten Georg Jensen
med begrundelsen, man så får mere jod
end man kan tåle.
Imidlertid generaliserer han på arterne
Konbu, Arame og Wakame.
Han har givet ret hvad angår Konbu
og de tilsvarende danske Fingertang og Sukkertang.
Wakame derimod er kendt for et lavt jodindhold
og arterne inden for Blæretangsfamilien
har også et acceptabelt, lavt jodniveau.
Tilsyneladende har Morten Georg Jensen
ej studeret WHO og FAO's publikation om jod:
http://www.fao.org/docrep/004/Y2809E/y2809e0i.htm
I tabel 38 i publikationen fremgår det,
hvor meget jod 6 forskellige
befolkningsgrupper kan tåle/gøre god gavn af.
Det er væsenligt meget mere end de 150-200
mikrogram danske læger fortsat anbefaler som dagligt maksimum,
men også, for vesterlændinges vedkommende
væsenligt meget mindre end de helt op
til 200.000 mikrogram japanerne dagligt får
fra deres store forbrug af Konbu.
Forskerne ved WHO og FAO skriver
deres anbefalede maksimumsoptag
er probably safe.
Hmmm... Kun muligvis sikkert???
Forsøg på min egen krop viser det er tilfældet
og iøvrigt er deres anbefalede jodoptag
svarende til kun én % af hvad
meget tangforbrugende kulturer forbruger.

Seagreens forhandler udelukkende tang
fra Blæretangsfamilien.
De har valgt Laminaria arterne fra
(Fingertang, Sukkertang, m.v.)
netop på grund af det høje jodindhold.
Efterhånden er jeg også selv kommet
til den konklusion, arterne af Blæretang er den bedste tang
til hvide mennesker og folk af anden hudfarve, for hvem det er helt nyt
at bruge spiselig tang i maden :-)


(Mine billeder af Seagreens produktinformationer er så skarpe, man kan klikke på dem og bruge forstørrelsesglasset til at zoome ind og læse hvad man vil :-)

På siden her skriver de blandt andet:
"Vores tangarter er en blanding af arter der vokser
på det laveste vand (det modsatte af dybhavstang).
De har et lavt indhold af jod og kan derfor indtages
regelmæssigt, selv i større portioner for at tackle
specifikke helbredsudfordringer".

Jeg har lagt hele min billedserie af produktinformationen op på nettet:
https://picasaweb.google.com/116444972314790300169/
SeagreensProduktinformation#
Det er dér, der er et forstørrelsesglas :-)
Hvis ikke det er godt nok
så prøv selv at købe ind ved:
http://www.oceansofgoodness.co.uk/Default.aspx
og se hvad du får tilsendt :-)


På siden her står der blandt andet, hvad så ganske sandt er:
"Ikke alene tilføjer Seagreens produkter en nøddeagtig smag til maden,
det tilfører også vitale næringsstoffer og sporelementer,
der hjælper til at optage og fordøje, hvad der ellers
måtte være af godt næringsindhold i maden,
du spiser".
(Det er vigtigt, da alt for mange mennesker
har udfordringen, at have mere end vanskeligt
ved at optage næringsstofferne i maden.
Spiselig tang helbreder dette :-))

Det med den nøddeagtige smag prøvede vi selv af i går aftes:


Jeg stoppede ganske lidt Pelvetia canaliculata
(Salad & Condiment)
i sovsen, Margot lavede til maden.
Jo Jo, det gav den sovs en bedre smag :-)



Nu er en af nissepigerne også på banen.
Hun er simpelthen nysgerrig :-)



Hvem er ikke klar over, det er bedre at forebygge
end at helbrede?
Jo. Men hvad så når man er blevet mere dårlig
end man bryder sig om?
Er det så for sent?
Hmmm... Jeg har jo selv ret så grundigt
beskrevet, hvordan tang med i min mad
har helet op på talrige
accellerende gammelmandslidelser,
der var ved at løbe mig over ende som 47-årig.

En af de ting, der står skrevet på billedet er, at indholdet af spiselig tang
udfylder de huller der ellers er i maden, uanset hvor sundt man så
end spiser.
Hmmm... Så sad jeg der til et foredrag
med den danske Tangforsker Susan Løvstad Holdt
ved Teknologisk Institut i Århus tidligt i 2012.
Een af de ting hun talte om var huller i proteinerne,
der udfyldes af aminosyrer fra tang,
der indeholder samtlige byggesten
til menneskelige proteiner.

Provokerende at selv den sundeste mad
mangler livsvigtige næringsstoffer???
Tjah...
Jeg synes jo det er indlysende,
fordi jeg ellers har spist udemærket sundt,
men har det væsenligt bedre
end før tang med i maden...


Her er det salt jeg har skrevet om, der er udviklet sammen
med forskere fra
Sheffield Hallam University
på foranledning af den britiske regering,
for at gøre noget ved skadevirkningerne af
for meget natrium i husholdningssaltet.

Og så er det da forøvrigt pragtfuldt
Seagreens også tænker på kæledyrene.
Naturligvis har de også krav på sundhed
fra tang :-)


Grundlæggeren af Seagreens
Simon Bernard Ranger
har her en 2 sider lang artikel,
hvor han med 19 referencer til topvidenskabelige artikler
beskriver, hvad spiselig tang gør for god næringsoptagelse
og især effektiv affaldsudskillelse.

Tiltagende kronisk forstoppelse er nok en af de
værste af de helt almindelige folkelidelser,
der har at gøre med at have forsaget brug af spiselig
tang i maden.
Som om stomi skulle være bedre :-(
Nissepigen sidder og tager sig til hovedet.
Hun er endnu ret ung,
men alligevel fik hun lavet en stomi
for at kunne komme af med lorten.
Pis siger hun.
Hvorfor var der ikke en læge der fortalte mig,
jeg kunne prøve med spiselig tang,
før de gjorde det der forbandede
indgreb på mig???

Tjah nissepige søde.
Lægerne vidste det nok ikke.
Det er vist ikke med i deres pensum :-)


Nissepigen har fået øje på Simons konklusion
og rykker nærmere
for bedre at 
kunne 
læse
den:



- Beskytter og heler det yderste cellelag i tarmvæggene
- Ernæringstofprofilen afbalancerer og udfylder huller i kosten
- binder forurening, miljøgifte og giftige tungmetaller til sig og udskiller dem gennem endetarmen
- sukkerstoffer i spiselig tang sørger for en supersund tarmflora
(det er endda det slim vi kender fra tangen)
sukkerstofferne i de brune tangarter i Blæretangsfamilien afliver de bakterier, der giver mavesår, trænger candidasvampen tilbage til sit harmløse sporestadie og beskytter indvendigt mod alle forekomster af skadevoldende bakterier

Neden under konklusionen er der en internetadresse:
www.seagreens.co.uk/healthcaresummary
Jeg har prøvet at gå ind på den.
Man skal bede om at få et password.
Det fik jeg.
Så går man bare ind
og har adgang til et opslagsværk
om hvad tangarterne i Blæretangsfamilien
har at tilbyde til hele alfabetet af sygdomme,
videnskabeligt dokumenteret, stump for stump.
Det er beregnet for alle praktiserende læger
og hvad der ellers er af sundhedspersonale.


Den unge mand her blev ikke helt fri for sin autisme han pådrog ved kviksølvforgiftning som foster i mors mave, men han fik det bedre med tang i kosten og hans mor blev fri for det giftige tungmetal.



Sød historie om at hunden blev fri for hoftedysplasi ved hjælp af Seagreens tanggranulat til kæledyr!