Jeg har en billedserie om den ferie på Ærø i august 2007, hvor jeg havde sanket det på stranden:
https://picasaweb.google.com/116444972314790300169/
TangsEfterarsfarver?authuser=0&feat=directlink
Det var været en kilde til stor forundring at følge det gennem årene der er gået siden. Det er aldrig gået i fordærv. Det har blot været knastørt når det var tørt i vejret og har suget fugt til sig i fugtigt vejr så det så ud som da det endnu var i kontakt med havet.
Det er endnu ej gået i fordærv. Men vinterstorm her i 2012 har rykket det ned fra sin plads, hvor det trofast hang:
Ved synet af det har jeg besluttet mig for:
Eksperimentet er slut ;-)
Tilbage står spørgsmålet:
Hvilke selvkonserverende egenskaber
er det der gør, denne røde Savtang
har kunnet opretholde integritet
så længe?
Tjah...
Planetens stærkeste antioxydanter?
Kemisk forsvar i slimen over for
skadevoldende bakterier og virus?
Dog er det slut når det kommer
i forbindelse med jordbakterier.
Men det er nok kun fordi
de spiser det med
velbehag :-)
Jeg kommer til at tænke
på en kommentar kollega
Mads Anker Van Deurs
havde, da vi stod ved
Skærbæk strand til
et offenligt tangarrangement:
"Det sjove ved tang er,
man bliver så frisk i pæren
af det hele livet, -
og når man så synes,
man er blevet gammel nok, -
ja, - så rykker man
bare stikket ud!"
Publikum morede sig
højlydt.
Jeg replikerede:
"Ja...
Tænk
Sig at Leve
Til Man Dør
Med Helsen Og Vitaliteten
I Fuld Vigør"
Det vakte lige så meget jubel :-)
Jeg kommer til at tænke
på en kommentar kollega
Mads Anker Van Deurs
havde, da vi stod ved
Skærbæk strand til
et offenligt tangarrangement:
"Det sjove ved tang er,
man bliver så frisk i pæren
af det hele livet, -
og når man så synes,
man er blevet gammel nok, -
ja, - så rykker man
bare stikket ud!"
Publikum morede sig
højlydt.
Jeg replikerede:
"Ja...
Tænk
Sig at Leve
Til Man Dør
Med Helsen Og Vitaliteten
I Fuld Vigør"
Det vakte lige så meget jubel :-)
Godt nytår!!!