onsdag den 19. december 2012
Pesto af Lav klørtang
Prinsessen Christine Feldthaus rykkede på en nussende måde Klodshans i ørerne, for at få ham både til at sende råvaren til pestoen af Lav klørtang, hun var bleven forelsket i og opskriften på, hvordan det lige var, han havde gjort det.
Klodshans var nød til at sætte sig på hans flade og tænke sig om.
Ja. Hvordan var det nu lige han havde gjort det, den dag det gik så travlt?
Jo....
Det var noget med at tage en stor håndfuld Lav klørtang op af posen med den venstre hånd, lægge det op i en skål og kun lige dække det med koldt postevand i 5 minutter, for at bløde det op.
Så blev det taget op og lagt over i blenderen.
Der blev tilføjet noget rapsolie.
Han havde en lille pose med smuttede mandler.
Den lukkede han op og hældte op i blenderen.
Det samme gjorde Klodshans med en lille håndfuld knækkede valnødder.
Så var der noget rigtig god riveost fra et udland, han havde skaffet sig.
Det rev han en pæn del af ned i.
Han brugte også en lille bitte smule Maldon salt, velvidende det spiselige tang også leverede saltsmag.
Der kom også noget mere rapsolie i, for at få det til at blive til en ordentlig pesto.
Sværere var det egentlig ikke
og mærkeligt det så kunne smage så godt:-)
Men det gør det :-)
PS: Der var også tre fed hvidløg i, hjemmedyrket i tangkomposteret jord.
Andre hvidløg kan naturligvis også bruges :-)